Az egykori Honvédkórház felavatásának 65. évfordulója


Pénteken ünnepélyes állománygyűlést rendeztek az egykori Honvédkórház felavatásának 65. évfordulója alkalmából, a ma már Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben (RAVGYI).

Komoly és felelősségteljes munka folyt és folyik napjainkban is ennek az intézménynek a falai közt. A magas színvonalú gyógyító és a betegellátó tevékenységnek pedig nem csupán a katonák, de a helyi lakosok is haszonélvezői - köszöntötte március 9-én, pénteken, a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő kecskeméti Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet munkatárasait Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

Napra pontosan a kecskeméti 9. számú Honvédkórház 1953. március 9-én történt műszaki átadásának évfordulóján ünnepelték jogelőd szervezetük megalakulásának 65. évfordulóját az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet dolgozói.

A jubileumi állománygyűlés résztvevőit dr. Lengyel Attila orvos ezredes köszöntötte. Felelevenítve az elmúlt hat és fél évtized történéseit, az intézet vezető főorvosa kihangsúlyozta: „Egy múltjára méltán büszke intézet évfordulóját ünnepelhetjük, amelynek jelenlegi dolgozói, elődeikkel egyenértékű módon lehetnek büszkék a munkájukra. Vannak hagyományaink, tényszerűen egyedi, megőrizendő értékeink, képességeink. Kecskemét polgárai iránti tiszteletből pedig mottónkként a város jelmondatát választottuk: Sem magasság, sem mélység nem rettent, ami tükrözi az elvárások, a feladatok jellegét, örömteli terhét, ugyanakkor megalapozza a jövő értelmét és várható erőfeszítéseinket is.”

A jubileumi állománygyűlés hivatalos része elismerések átadásával zárult. Ezt követően pedig a Honvéd Férfikar (vezényelt: Riederauer Richárd) fergeteges műsorral köszöntötte a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő intézet dolgozóit és a meghívott vendégeket.

A Kecskemét helyőrségben állomásozó alakulatok és a repüléshez kötődő katonai szervezetek képviselői mellett, a rendezvényen részt vettek: dr. Kopcsó István dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke, Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis bázisparancsnoka, valamint professzor dr. Grósz Andor és Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornokok. A megye és Kecskemét képviseletében pedig Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Kovács Ernő, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja és Engert Jakabné, önkormányzati képviselő ünnepelt együtt az intézet dolgozóival.

Emléklap Dr. Remes Péter nyá. ezredes részére - forrás: Dr. Remes

Emléklap Dr. Remes Péter nyá. ezredes részére

Dr. Remes

Dr. Remes

Dr. Remes

Dr. Remes

Fotó: Galambos

Fotó: Galambos

Fotó: Galambos

Fotó: Galambos

2018. március 9, Galambos Sándor tudósítása