Orvosi pályafutás


Orvosi tevékenység

A csapatoknál dolgozó honvédorvosok a főállásuk mellett, szakmai fejlődésük érdekében hetente egy szakmai napot, évente pedig egy szakmai hónapot a polgári betegellátásban (körzetben, rendelőintézetben és kórházban) voltak kötelesek eltölteni, és engedélyt kérhettek másodállás vállalására is, amelyet részmunkaidőben körzetben, rendelőintézetben vagy kórházi osztályon tölthettek el.

Szolnokon

Honvédorvosi munkakörben Szolnokon - forrás: Dr. Remes

Honvédorvosi munkakörben Szolnokon

Napközben honvédorvosként rendelőorvos és óvodaorvos voltam a repülőtéri rendelőben, és repülőorvosi teendőket láttam el a repüléseken.
Hetente egy szakmai napon teljes munkaidőben, és naponta délutánonként részmunkaidőben az SZTK Rendelőintézetben rendelőorvosként dolgoztam a bőrgyógyászaton, fül-orr-gégészeten, orthopédián, sebészeten, traumatológián.
Havonta négy alkalommal éjszakai sürgősségi ügyeletes orvosi szolgálatot láttam el az SZTK-ban.
Szabadságom idején teljes munkaidőben körzetorvosi teendőket láttam el.
Szakmai hónapjaimon kórházi gyakorlaton voltam a szolnoki kórházban az orthopédián, a bőrgyógyászaton, és a fül-orr-gégészeten.

Kecskeméten

A honvédkórházban kezdetben belgyógyászati osztályos orvosként dolgoztam, és havonta 10-12 alkalommal éjszakai osztályos ügyeletes orvosi teendőket láttam el. Havonta kétszer, mentős napokon beosztott orvosként 24 órás megyei felvételi ügyeleti szolgálatra osztottak be. Később toxikológusként a kórház szubintezív részlegén növényvédőszer mérgezettek ellátásában vettem részt.

Túlnyomásos oxigénlégzési terhelés VKK_6_M tipusú magassági kompenzáló ruhában - forrás: Dr. Remes

Túlnyomásos oxigénlégzési terhelés VKK_6_M tipusú magassági kompenzáló ruhában

A ROVKI-ban repülőorvosként kezdetben, mint adjunktus a barokamra orvosi teendőket láttam el.
Később a Repülés Élettani Kutató Osztály főorvosaként a katonák és polgári betegek funkcionális diagnosztikai vizsgálatait, és kardiológia ellátását végeztem.

Farkas Bertalan űrhajós kardiológiai vizsgálata - forrás: Dr. Remes

Farkas Bertalan űrhajós kardiológiai vizsgálata

A ROVKI igazgatói teendőinek ellátása mellett is részt vettem a katonák és polgári betegek diagnosztikai vizsgálataiban és ellátásában.

Spiro-cardio-ergomettriaia vizsgálat a ROVKI Repülés Élettani Vizsgáló és Kutató Osztályán - forrás: Dr. Remes

Spiro-cardio-ergomettriaia vizsgálat a ROVKI Repülés Élettani Vizsgáló és Kutató Osztályán

Szolgálati nyugdíjasként az Intenational Medical Services főorvosaként sürgősségi ügyeletes orvosi szolgálatot láttam el, és részt vettem a transztelefonikus EKG rendszer magyarországi kiépítésében és működtetésében.

Az Intenational Medical Services sürgősségi ügyeletes orvosa - forrás: Dr. Remes

Az Intenational Medical Services sürgősségi ügyeletes orvosa